Manazan Mağaraları
Karaman’da yüksek kaya kütlesi içine oyulmuş 14 asırlık, 5 katlı yerleşim yeri olan Manazan Mağaraları keşfedilmeyi beklerken, görenleri ise büyülüyor.
Yüksekliği nedeniyle güvenlik, killi kireç taşı özelliği nedeniyle ısı ve nemi sabit tutmasıyla sıcak derecesi açısından Bizans İmparatorluğu döneminde kullanılan yerleşim yeri, görenleri hayran bırakıyor. İki katı zamanla çöken yerleşim yerinin kum kale, at meydanı ve ölüler meydanı adlı 3 katı ise hala dimdik ayakta durmaktadır.

Doğu ve Batı Şapelleri
Manazan Mağaraları’nın kalan 3 katının; kum kale, at meydanı ve ölüler meydanı olarak adlandırıldığını belirtti. Alt kısımda doğu ve batı olmak üzere şapellerin bulunur.

At meydanı
kent merkezine 45 kilometre uzaklıktaki Mustafa Kemal Atatürk’ün dedesi Kızıl Hafız Ahmet Efendi’nin de memleketi olma özelliği taşıyan Taşkale köyü girişinde killi kireç taşından oluşan yüksek kaya kültesi içinde ‘Manazan’ adını taşıyan mağaralar bulunuyor.

Ölüller Meydanı
Yeryüzünde mevcut olan ilk manastırlardan birisi kabul edilen Manazan Mağarası'nın ölü meydanında çıkarılan bir genç kadın cesedi Karaman Müzesi'nde muhafaza edilmektedir.
